Praktyka czyni mistrza, czyli jak postępować z agresywnym i roszczeniowym lokatorem
Praca zarządcy / administratora nieruchomości wiąże się w dużej mierze z wchodzeniem w interpersonalny kontakt z lokatorami, serwisantami. Sztuką jest w takiej sytuacji jak najszybsze i bezkonfliktowe załatwienie trudnej lub pilnej sprawy.
2016-05-04, 10:16

Pamiętaj:

• uważaj na własne uczucia,
  • unikaj protekcjonalnego zachowania,
  • wstrzymaj się z pochopną, zbyt szybką oceną sytuacji,
  • nie daj się sprowokować,
  • stawiaj granice,
  • nie składaj obietnic, których nie mamy zamiaru dotrzymać,
  • zachowaj świadomość, gdzie się zaczyna, a gdzie kończy Twój zakres odpowiedzialności za daną sprawę,
  • bądź uczciwy i szczery – jeśli czegoś nie dopatrzyłeś, powiedz to. Jeśli coś jest niemożliwe do załatwienia, również to powiedz.

Praktyka czyni mistrza i z pewnością po kilku próbach będziesz umiał bez emocji postępować zarówno z agresywnym, jak i z roszczeniowym klientem.

Więcej sposobów na skuteczną pracę z lokatorami poznasz podczas szkolenia: "Rozwijanie umiejętności społecznych w praktyce zarządzania nieruchomościami", które odbędzie się 9 czerwca 2016 w Warszawie. ZMIENIONY TERMIN SZKOLENIA!

Szkolenie poprowadzi Anna Dessoulavy-Śliwińska – autorka podręcznika "Psychologia w zarządzaniu nieruchomościami", specjalistka w zakresie relacji interpersonalnych i procesów grupowych. Od lat prowadzi szkolenia z umiejętności psychospołecznych dla zarządców nieruchomości i pośredników w obrocie nieruchomościami. Jest autorką licznych publikacji w miesięczniku "Administrator" i na portalu administrator24.info.

Warsztaty organizujemy z myślą o:

• kadrze zarządzającej spółdzielni mieszkaniowych,
  • pracownikach spółdzielni mieszkaniowych,
  • firmach zarządzających nieruchomościami,
  • zarządach wspólnot mieszkaniowych,
  • zarządcach zasobów komunalnych.

Data szkolenia: 12 maja 2016

Miejsce szkolenia: Grupa MEDIUM, ul. Karczewska 18, 04-112 Warszawa

Godziny: 9.00-15.00 (8 godzin lekcyjnych)

Cena uczestnictwa: 550 zł netto (dla prenumeratorów "Administratora" OKAZJA: 400 zł netto).

Zgłoszenia:  Katarzyna Zaręba, tel. 22 512 60 83, kom. 501 333 717, faks 22 810 27 42, e-mail: kzareba@medium.media.pl

Uczestnicy szkolenia otrzymają:

Celem warsztatów jest pogłębienie umiejętności m.in. z zakresu komunikacji, negocjacji i skutecznego prowadzenia zebrań we wspólnotach czy spółdzielniach. Szkolenie będzie miało formułę wykładu z elementami pracy grupowej uczestników. Udział w warsztatach zostanie poświadczony certyfikatem.

Aleksandra Cybulska
Manager ds. marketingu internetowego